Vratila se zima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratila se zima

ZAGREB - Zima se vratila u više evropskih zemalja, a baš je žestoka u delovima Italije, Slovenije i Hrvatske.

Jaka bura s više od 100 kilometara na sat od juče duva u Trstu, a u pokrajini Friuli Venecija Đulija temperatura se spustila na devet ispod nule. Vetar mestimice lomi stabla i trga saobraćajne znakove u nekoliko obalnih gradova.

Orkanska bura u zapadnoj Sloveniji noćas je na autoputu prevrnula jedno teretno vozilo.

U Ajdovščini su zbog orkana zatvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrtići i škole. Meteorolozi tvrde da ovakvog nevremena nije bilo godinama.

Udari vetra u Vipavskoj dolini i Krasu dostizali su sinoć 160 a jutros i svih 200 kilometara na sat.

Sneg je sinoć počeo da pada i u Hrvatskoj, gde je nastavio da pada i danas, pa se očekuje da će u toku dana dostići debljinu od 20 santimetara u Slavoniji i čak 30 santimetara u Gorskom kotaru i Lici.

Smirivanje vremena u Hrvatskoj očekuje se sutra. Očekuje se da će temperatura polako rasti, ali da će jutarnji minusi potrajati celu iduću sedmicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.