Vozači širom BiH zaustavili vozila na sat vremena zbog poskupljenja goriva

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači širom BiH zaustavili vozila na sat vremena zbog poskupljenja goriva

U više banjalučkih naselja danas je blokiran saobraćaj zbog trećeg poskupljenja goriva u ovoj godini.

Vozači su u 17.00 zaustavili automobile u centru Banjaluke kod Banskog dvora i Gradske skupštine, a u ulici Mladena Stojanovića saobraćaj je zaustavljen u oba smera, zbog čega nisu saobraćali ni autobusi gradskog javnog saobraćaja.

Nekoliko kamiona i cisterni zaustavili su se u kružnom toku prema naselju Lauš, a blokirana je i "prijedosrka petlja", odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << put koji iz Banjaluke vodi ka Prijedoru.

Predsednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS Nikola Grbić najavio je da će protesti biti nastavljeni i narednih dana, ističući da su cene goriva neprihvatljive, posebno kada se uporede s prosečnim platama u RS i regionu.

Na raskrsnici na Marin Dvoru u Sarajevu zaustavilo se 30-tak vozila, a raskrsnica je bila blokirana 40-tak minuta.

Vozači, među kojima su bili i taksisti, oglasili su se sirenama.

Grupa vozača blokirala je i raskrsnicu Brčanska malta u Tuzli, koje je jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u gradu, zbog čega se stvorila velika gužva u saobraćaju.

Vozači su blokirali put magistralni put M17, gde su se stvorile kilometarske kolone između Žepča i Doboja.

Vozila su zaustavljena u mestu Caparde kod Kalesije, kao i u pojedinim naseljima u Zenici.

Stanovnici BiH su proteklih dana putem društvenih mreža pozivani da danas u 17.00 na sat vremena na saobraćajnicama zaustave svoja vozila i tako izraze protest zbog povećanja cena goriva.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupilo za deset pfeninga po litri i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litri.

Gorivo je pre toga poskupelo polovinom aprila, kada je u proseku koštalo oko 2,18 KM po litri, a krajem januara je koštalo 1,91 KM po litri.

Razlog za poskupljenje goriva za više od 12 odsto od januara do danas je primena novog Zakona o akcizama BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.