Voda prvi put pronađena na potencijalno naseljivoj planeti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda prvi put pronađena na potencijalno naseljivoj planeti

Astronomi su prvi put otkrili vodu u atmosferi planete koja orbitira unutar naseljive zone jedne udaljene zvijezde. Ovo otkriće čini svijet, koji nazivaju K2-18b, uvjerljivim kandidatom u potrazi za životom van Zemlje. Za deset godina novi svemirski teleskopi mogli bi utvrditi da li u atmosferi K2-18b postoje plinovi koje bi mogli stvarati živi organizmi, prenosi BBC. Detalji su objavljeni u naučnom časopisu Nature Astronomy. Vodeća naučnica, profesorica Giovanna Tinetti sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena voda na potencijalno naseljivoj planeti

Izvor: Danas, 11.Sep.2019

Astronomi su prvi put otkrili vodu u atmosferi planete koja orbitira unutar naseljive zone jedne udaljene zvezde. Članak Pronađena voda na potencijalno naseljivoj planeti se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Otkrivena vodu u atmosferi planete 111 svjetlosnih godina od Zemlje

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2019, 00:48

Astronomi su otkrili vodu u atmosferi ogromne planete K2-18b za koju se zna da već ima temperaturu koja je pogodna za stanovanje. Detalji o ovom velikom otkriću objavljeni su u naučnom časopisu Nature Astronomy.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Prvi put pronađena voda na potencijalno naseljivoj planeti

Izvor: RTV Pink, 12.Sep.2019

Naučnici su prvi put pronašli vodu u atmosferi planete koji kruži unutar nastanjive zone udaljene zvezde, javlja BBC.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.