Vlasnici zaboravili na vozila

Izvor: Press, 14.Avg.2010, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici zaboravili na vozila

JKP „Vidrak" prinuđeno je da preko oglasa u medijima moli vlasnike automobila, koje je „pauk" u Valjevu odneo zbog nepravilnog parkiranja, da dođu po svoja vozila. Direktor tog preduzeća Slobodan Pavlović kaže da je u njihovoj auto-bazi, u koju se privremeno odvoze nepropisno parkirana vozila, „zaboravljeno" 10 automobila. - Neki automobili kod nas stoje duže od tri meseca, a ima nekih koji su parkirani već godinu dana, a vlasnici se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << javljaju. Nekim vozilima je istekla registracija, neka nemaju registarske tablice i nema ih u saobraćajnoj evidenciji, a često se dešava da građani stare automobile, koji nisu u voznom stanju, ostave na parkingu i ne vode računa o njima. Za ovih 10 vozila koja se nalaze u našoj auto-bazi niko se do sada od vlasnika nije interesovao, verovatno zbog toga što troškovi kazne, odnošenja i naknada za zadržavanje uklonjenih vozila koje treba da plate prelaze vrednost tih vozila. Pretpostavljamo da su ih se vlasnici odrekli - kaže Pavlović.Vlasnici za odnošenje nepropisno parkiranog vozila treba da plate JKP „Vidrak" 3.000 dinara, dok je „ležarina"„ 503 dinara po danu. Tako bi pojedini vlasnici čiji automobili su parkirani u auto-bazi tri meseca trebalo da plate skoro 50.000 dinara, što je za većinu ovih vozila trećina ukupne vrednosti automobila. Direktor „Vidraka" Slobodan Pavlović kaže da će, ukoliko se vlasnici ne jave, automobili preći u vlasništvo tog preduzeća.
- Ostavljen im je rok od osam dana, a ukoliko se ne jave, prema Odluci o čistoći, objavićemo licitaciju za prodaju tih vozila kako bismo nadoknadili bar deo troškova za njihovo čuvanje, a ukoliko se niko do tad ne javi, ona će biti prodata kao sekundarne sirovine. Mi nećemo uspeti da nadoknadimo sve troškove, ali ćemo bar rešiti problem - kaže Pavlović.
Vozila koja su vlasnici zaboravili su starije proizvodnje, a među njima ima „sitroena", „pežoa" i „zastava 101".   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.