Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 15:17

Vlada RS najavila mere podrške privrednicima kojima je zbog epidemije koronavirusa zabranjen rad

Republički štab za vanredne situacije i Vlada RS najavili su da pripremaju mere koje bi trebalo da doprinesu očuvanju radnih mesta i privrede, pogođene epdemijom koronavirusa.

Iz Republičkog štaba za vanredne situacije najavjena je podrška Vlade u visini najniže plate za april 2020. godine, za sve privredne subjekte u bruto iznosu, kojima je zabranjeno obavljanje delatnosti, koji su iz objektivnih razloga obustavili rad ili koji rade sa smanjenim kapacitetom, a nisu otpuštali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radnike.

Prema spisku delatnosti i računicama koje je sačinilo Ministarstvo privrede i preduzetništva, ukupan broj zaposlenih koji ne rade po raznim osnovama u aprilu 2020. godine je 68.603 lica, dok ukupne obaveze za minimalnu bruto platu iznose oko 53,1 milion KM (oko 27,2 miliona evra).

Najavljeno je i smanjenje neporeskih naknada, kao i podrška oporavku privrede putem Fonda solidarnosti.

Prema procenama Zavoda za zapošljavanje RS, dodatne obaveze ovog Zavoda po osnovu naknade za nezaposlenost za 2020. godinu će iznositi oko 25 miliona КM (oko 12,8 miliona KM).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.