Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2023, 20:08

Visoki predstavnik u BiH pozvao vlasti da osiguraju nesmetan rad Ustavnog suda

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Christian Schmidt podsjetio je predstavnike vlasti u Bosni i Hercegovini  na svim nivoima na njihovu obavezu da se osigura nesmetan rad Ustavnog suda BiH u punom kapacitetu, u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. "Nijedan sud niti pojedinačni sudija, bez obzira na to je li neko zadovoljan njihovim odlukama ili ne, ne smiju biti izloženi pritisku kojim se ugrožava njihova nezavisnost", navodi iz Kancelarije visokog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šmit pozvao sve u BiH da obezbede nesmetan rad Ustavnog suda BiH i izaberu nedostajuće sudije

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2023

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit (Christian Schmidt) podsetio je danas donosioce odluka na svim nivoima u Bosni i Hercegovini na njihovu obavezu da obezbede nesmetan rad Ustavnog suda BiH u punom kapacitetu, u skladu sa Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.