Vijesti: Vlada Crne Gore bez lidera Demokratskog fronta

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2020, 18:03

Vijesti: Vlada Crne Gore bez lidera Demokratskog fronta

Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da za njega, kao ni za lidere Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene, nema mesta u budućoj vladi, pišu podgoričke Vijesti.

List navodi da je Krivokapić pohvalio doprinos Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića protiv vlasti Mila Đukanovića ali i rekao da budućoj vladi treba "drugačiji profil ličnosti".

Prema istim saznanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će nakon 30-godišnje partitokratije Demokratske partije socijalista (DPS), ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu kao antirežimsku i proevropsku.

Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

"Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići", rekao je Krivokapić.

Mandić je nagovestio da bi u razgovorima sa koalicionim partnerima mogao tražiti novog mandatara.

Mandatar: Insistiranje na pojedincima u budućoj vladi Crne Gore nije interes države

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, izjavio je danas da nijedna stranka buduće vladajuće koalicije nije isključena iz procesa formiranja Vlade, ali da insistiranje na pojedincima koji bi ušli u njen sastav "nije interes građana ni države".

"Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada ekspertskog karaktera može prevazići", poručio je Krivokapić na Tviteru.

Mediji tvrde da fomiranje vlade ide teško zbog neslaganja tri raznorodne koalicije koje čine parlamentarnu većinu oko raspodele resora.

Lideri Demokratskog fronta kojeg predvodi Krivokapić, traže mesta u sektoru bezbedonosti, ali to, po medijima, nije prihvatljivo mandataru.

Neki od njih, poput Andrije Mandića i Milana Kneževića su u prvostepenom postupku osuđeni na po pet godina zatvora zbog pokušaja terorizma 2016. godine. Protiv Nebojše Medojevića koji je najglasniji u zahtevima i kritici Srpske pravoslavne crkve kojoj je Krivokapić blizak, vodi se postupak zbog pranje novca.

Za mesta u sektoru bezbednosti je zainteresovana i koalicija koju predvodi Dritan Abazović, a od čija četiri glasa zavisi formiranje buduće vlade pošto koalicija koju čine "Za budućnost Crne Gore", "Crno na bijelo" i "Mir je naša nacija" ima većinu od 41 među ukupno 81 poslanikom skupštine Crne Gore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Krivokapić: Insistiranje na pojedincima u budućoj vladi Crne Gore nije interes države

Izvor: Danas, 24.Okt.2020

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, izjavio je danas da nijedna stranka buduće vladajuće koalicije nije isključena iz procesa formiranja Vlade, ali da insistiranje na pojedincima koji bi ušli u njen sastav "nije interes građana ni države".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.