Vijesti: Bećković će se obratiti preko video-linka

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijesti: Bećković će se obratiti preko video-linka

Akademik Matija Bećković će se zvanicama na proslavi "Pokoljenja djela sude" obratiti video-linkom, pišu podgoričke Vijesti. Proslavu u sredu u Budvi organizuje Srpski narod Boke, povodom 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Boke.
Glavni gosti na proslavi trebalo je da budu Matija Bećković i Emir Kusrturica, međutim, pesniku je zabranjen ulazak u Crnu Goru, a režiser je otkazao prisustvo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obaveza u inostranstvu, pišu Vijesti.

Predsednik opozicione crnogorske političke stranke, Prave Crne Gore, Marko Milačić razgovarao je sa Bećkovićem i rekao mu da je Crna Gora i njegova kuća u koju je uvek dobrodošao.
Milačić se Bećkoviću izvinio, kako je rekao, u svoje ime, i u ime "većinske i prave Crne Gore", zbog zabrane ulaska u Crnu Goru.
Obeležavanje stogodišnjice od oslobođenja Boke i Budve podiglo je veliku prašinu u javnosti, podsećaju Vijesti. Postavljeno je više od 20 bilborda, veliki plakat od 26 metara na Mediteranskom sportskom centru, a oblepljeni su i autobusi u Budvi.
Iako su iz Vlade Crne Gore pozvali da se bilbordi uklone i poručili da se time podstiču nacionalne podele i ističu istorijske neistine, organizatori su ostali pri stavu da, i pored zabrane ulaska u Crnu Goru Bećkoviću i još trojici istoričara, od kojih je Aleksandar Raković trebalo da govori na skupu u Grblju 11. novembra, održe četiri manifstacije – u Kotoru, Herceg Novom, Budvi i Grblju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.