Veliki protest u Banjaluci, Dragičević izneo zahteve

Izvor: Mondo, 29.Dec.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki protest u Banjaluci, Dragičević izneo zahteve

Veliki broj ljudi i večeras se okupio na Trgu Krajine u Banjaluci, gde protestuju zbog nerazjašnjene smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Davidov otac Davor Dragičeviće ponovio je ranije danas iznete zahteve za ostavkama najviših funcionera MUP-a RS i tužilaštva i naveo da je rok sutra do 18 časova.

"I više se nećemo zajebavati, da kažem narodnim jezikom", rekao je okupljenima Davor Dragičević.

Skup se održava uz jake mere obezbeđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a na Trgu Krajine, kao i na drugim mestima u centru grada prisutno je mnogo policajaca.

Policija je pozvala građane da se mirno raziđu inače će upotrebiti svoja ovlaštenja.

Protest u Banjaluci: "Neće biti proslave Nove Godine"

Nakon toga Davor Dragičević je sa građanima krenuo prema Policijskoj upravi Banjaluke, gde se iz usta demonstranata orilo "Ostavka, Lukaču!"

Nakon toga, demonstranti su nastavili protestnu šetnju po gradu i vratili se na Trg Krajine gde je Davor Dragičević išao od policajca do policajca i pokazivao im fotografiju svoga sina Davida.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina koji je izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima u martu ove godine, ranije danas zatražio je ostavke najviših funkcionera MUP Republike Srpske i tužilaštva, kao i hapšenje određenih osoba.

Dragičević je pre dva dana najavio da će se najveći skup grupe "Pravda za Davida" održati u nedelju u 18 časova.

Pod optužbom da ugrožava bezbednost najviših zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragičević je uhapšen u utorak u Banjaluci, nakon čega su izbili incidenti među policijom i građanima.

Nakon 24-satnog saslušanja u policijskoj stanici u Banjaluci, pušten je na slobodu, a protest se od tada omasovio, pa svake večeri u protestnoj šetnji Banjalukom učestvuje veliki broj građana.

Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH Milan Tegeltija rekao je da će Tužilaštvo BiH preispitati postojanje nadležnosti za preuzimanje "predmeta Dragičević".

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.Više meseci traju protesti porodice i građana Banjaluke koji sumnjaju u okolnosti pod kojima je mladić stradao.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Banjaluka: Hapšenje demonstranata! (FOTO/VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Dec.2018, 18:20

Nakon skupa i šetnje grupe "Pravda za Davida" mali broj građana vratio se na Trg Krajine u Banjaluci. Nakon toga policija je rasterala građane, a tom prilikom nekoliko osoba je uhapšeno. Otkazan i koncert Harisa Džinovića...Nekoliko osoba uhapšeno je u nedelju uveče u Banjaluci, nakon velikog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.