Izvor: RTS, 09.Jul.2022, 13:57

Veliki požar u Puli, izgorelo više kuća

Požar velikih razmera buknuo je oko podneva na području naselja Valdebek u Puli. Požar gase dva kanadera iz Zadra i sve raspoložive vatrogasne snage, pomažu i žitelji zahvaćenih područja - Vintijana, Dolinke i Valdebeka, a zbog trafostanice u plamenu, bez struje je deo Pule i bolnica koja je uključila agregate.
Jaka bura nosi plamen naokolo i otežava gašenje požara, a s mesta požara stalno se čuju eksplozije. Ljudi su zbog vlastite sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počeli napuštati kuće. Iz istarske policije javljaju kako su zbog požara za sav promet zatvorene Premanturska ulica i ulica za Vintijan do Kaštijuna, prenosi portal Indeks.

Najdramatičnija situacija je na području između Vintijana i Dolinke gde su ljudi evakuisani, a u gašenju požara pomažu i lokalni stanovnici.
Poratl nezvanično saznaje da su izgorele i dve stare kuće i napuštena vozila.
Gori i trafostanica pa je veći deo Pule bez struje, jak je vetar, vatra se brzo širi i trenutno je među kućama.
Prema poslednjim informacijama buknuo je još jedan požar na području između Medulina i Pomera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokalizovan požar kod Pule, vatrogasci će ostati na terenu

Izvor: Danas, 09.Jul.2022

Požar koji je danas oko podneva izbio na području Dolinke i Valdebeka u Puli je lokalizovan, a vatrogasci će na lokaciji dežurati 72 sata, javlja Hina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.