Veliki požar u Crnoj Gori!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Crnoj Gori!

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na Paštrovačkoj gori, na lokalitetu Brda, uključili su se i avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Foto: MONDO, Mario Milojević

Požar je na nepristupačnom terenu pa su na zahtev budvanske Službe zaštite i spašavanja angažovana tri aviona Direktorata.

„Požar je trenutno relativno daleko od naseljenih područja. Njime je zahvaćeno nisko rastinje i žbunje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali s obzirom na mogućnost širenja i potencijalne opasnosti, avioni su se uključili u gašenje i ova aktivnost je u toku“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su dodali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mere i radnje.

Protivpožarni avioni Direktorata su, kako podsjećaju, tokom avgusta bili angažovani na gašenju požara na području Krajine, Kuča i lokaliteta Zagrade.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

AVIONI GASE VATRENU STIHIJU: Požar na Paštrovačkoj gori

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2018

Na Paštrovačkoj gori, u reonu Brda, gori nisko rastinje. Preventive radi požar gase tri protivpožarna aviona Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Na Paštrovačkoj gori, u reonu Brda, gori nisko rastinje. Preventive radi požar gase tri protivpožarna...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.