Veliki požar kod Bara: Povrijeđen vatrogasac, drumski saobraćaj otežan, željeznički u prekidu

Izvor: VOA, 11.Avg.2022, 01:20

Veliki požar kod Bara: Povrijeđen vatrogasac, drumski saobraćaj otežan, željeznički u prekidu

Jedan vatrogasac je povrijeđen prilikom pokušaja gašenja velikog požara koji je kasno u srijedu zahvatio brda između Sutomora i Bara uzrokujući povremene prekide drumskog i željezničkog saobraćaja, potvrdili su zvaničnici. Zamjenik komandanta vatrogasne službe Aco Vulević rekao je portal Bar Info da su sve ekipe Službe zaštite i spasavanja na terenu, kao i da povrijeđeni vatrogasac nije životno ugrožen. "Borimo se, nije lako, ekipe ostaju na terenu do daljnjeg, ne smijemo ništa prepustiti slučaju", kazao je Vulević, dok RTCG javlja da je policija ponovo obustavila saobraćaj magistralnim putem između Bara i Sutomora. Vulević je Javnog servisu rekao da se radi o požaru velikih razmjera koji se primakao kućama koje se nalaze u blizini, ali je trenutno pod kontrolom. "Zbog trenutne vremenske situacije, jakog vjetra i promjene smjera, nezahvalno je davati prognoze", rekao je Vulević za RTCG i dodao da se saobraćaj odvijao otežano, te da je sada, koliko toliko, normalizovan. Bar info je javio da su naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušnju bez napajanja električnom energijom. Policija je prekjuče privela mladića osumnjičenog za podmetanje nekoliko požara koji su zahvatili brda iznad Herceg Novog, a danas su gorjela i brda iznad Perasta i Kostanjice.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vetar razbuktava požar kod Kotora, požari kod Bara i Herceg Novog pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022

Požar na Dražinom vrtu u Kotoru, potpomognut pojačanim vetrom se razbuktao, a zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić kaže da su na tu lokaciju poslate sve raspoložive, vatrogasne snage i da im pomoć pružaju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bogoljub Brezić"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.