Velika šteta od požara

Izvor: B92, 23.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika šteta od požara

Beograd, Budva -- Požari na brdima Spas i Ostrog oko Budve su ugašeni, ali je avion kanader još angažovan zbog sitnih žarišta.

Prema rečima načelnika budvanske Službe zaštite i spasavanja Zdravka Šljukića, u požaru je izgorela ogromna teritorija brda Spas, cela južna strana brda i zaleđe plaže Mogren. "Šteta je ogromna, izgorelo je puno borove šume. Štete na objektima i kućama nije bilo, nijedna kuća nije oštećena niti izgorela kako su to objavili pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji", kazao je Šljukić.

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača rekao je da će opština Budva do naredne sezone obezbediti avion za gašenje požara kako do ovakvih situacija više ne bi dolazilo i kako ljudski životi ne bi bili u opasnosti.

Povređeno nekoliko vatrogasaca

Prilikom gašenja velikog požara na području opštine Budva lakše je povređeno nekoliko vatrogasaca, dok je jedan otrovan dimom, rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja u Budvi Zdravko Šljukić.

"Nekoliko vatrogasaca je zadobilo lakše povrede, jedan je pokidao ligamente, jedan je povredio nogu, a kada smo gasili vatru u blizini repetitora na brdu Spas, jedan je dobio trovanje od dima", kazao je Šljukić.

Vatrogascima u Budvi pomagali su i helikopteri iz Srbije.

Načelnik sektora za zašitu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je za B92 će piloti iz Srbije i dalje ostati u Crnoj Gori u pripravnosti u slučaju da u toku jutra dođe do nekih novih požara.

"S jedne strane, mora da se razume i činjenica da je veliki broj turista tamo i da je panika ono što je najmanje potrebno u ovakvim situacijama. S druge strane, radilo se cele noći i tokom celog dana, što samo po sebi govori da čitava situacija nije bila nimalo neozbiljna. Ipak, mislim da je na kraju sve dobro prošlo", rekao je Marić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.