Velika akcija policije u Makedoniji: Zbog nereda uhapšeno pet osoba, traga se za ostalima

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija policije u Makedoniji: Zbog nereda uhapšeno pet osoba, traga se za ostalima

Pet osoba privedeno je danas zbog sumnje da su učestvovali u neredima koji su se desili u četvrtak uveče u Sobranju, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

MIA prenosi da skopska policija u saradnji sa tužilaštvom preuzima mere i aktivnosti na identifikaciji i drugih lica koja su učestvovala u događajima od 27. aprila, a za sada su  Osnovnom javnom tužilaštvu podnete krivične prijave protiv 15 lica.

FOTO: Tanjug/AP/Boris Grdanoski
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.