Velika akcija hrvatske policije: Hapšenja zbog veza sa Zemuncima, Škaljarcima, Kavačanima

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija hrvatske policije: Hapšenja zbog veza sa Zemuncima, Škaljarcima, Kavačanima

U ranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela veliku akciju razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata.

Dokumenta su izrađivana za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi.

Uhapšeno je oko 30 osoba, a hapse se osumnjičeni na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova, prenosi Index.hr.

Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova iz Škaljara i Kavaca.

Reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Uhapšene su sinhronizovano brojne osobe, od kojih se neke smatraju opasnim.

Jutarnji javlja, a prenosi Index.hr kako je osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N. S.(49), koji je jutros uhapšen na području Kozari boka.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Nezvanično se saznaje kako su akciju policija i Državno tužilaštvo planirali oko godinu dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PALI JATACI NAJJAČIH KLANOVA IZ SRBIJE I CRNE GORE Velika policijska akcija u Hrvatskoj, uhapšeno 30 osoba zbog pomaganja zemunskom, škaljarskom i kavačkom klanu

Izvor: Blic, 27.Nov.2019

S ranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Evropi, među kojima su i pripadnici zemunskog, škaljarskog i kavačkog klana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.