Velika Kladuša: Avganistanac povređen, Pakistanac priveden; Ujić: Migrantska kriza u BiH će eskalirati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 08:54

Velika Kladuša: Avganistanac povređen, Pakistanac priveden; Ujić: Migrantska kriza u BiH će eskalirati

Migrant iz Avganistana zadobio je teške povrede stomaka koje mu je hladnim oružjem zadao migrant iz Pakistana u kampu "Miral" u Velikoj Kladuši, izjavio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

"Povređenom migrantu je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja, nakon čega je hospitalizovan i mislim da nije u životnoj opasnosti. Pakistanac koji je naneo telesne povrede je uhapšen i kriminalistički obrađen u Policijskoj stanici Velika Kladuša", naveo je Šiljdedić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Šiljdedić je dodao da je tužilac ovaj incident okarakterisao kao krivično delo ubistvo u pokušaju.

Dodao je da je veća grupa migranata pokušala da spreči policiju da uđe u objekat "Miral" i izvrši uviđaj, negodujući i gađajući ih različitim predmetima, i tom prilikom je jedan policajac lakše povređen.

"Nakon toga upućeno je pojačanje i tada se situacija smirila, a uviđaj obavljen, tako da je sada situacija pod kontrolom", rekao je Šiljdedić, prenela je sarajevska N1 tv.

Ujić: Migrantska kriza u BiH će eskalirati

U BiH se trenutno nalazi oko 7.000 migranata, od kojih je 6.000 smešteno u privremene prihvatne centre, izjavio je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić i upozorio da će migrantska kriza eskalirati nakon epidemije virusa korona i popuštanja mera.

“Vidim da su centri u Srbiji, gde je bilo 9.000 migranata, napola ispražnjeni. Najviše zabrinjava njihovo kretanje prema BiH. Nemamo više smeštajnih kapaciteta”, naveo je Ujić.

Smatra da je veliki problem i odlazak Fahrudina Radončića sa funkcije ministra bezbednosti u Savetu ministara, jer su u ovoj službi podržali njegove stavove u vezi sa rešavanjem problema migrantske krize.

Odlaskom Radončića, napominje Ujić, biće teško rešavati problem migrantske krize i dodaje da su bili saglasni s njim da ne treba BiH, po broju stanovnika i njenoj finansijskoj i ekonomskoj razvijenosti, imati više prihvatnih centara i ilegalnih migranata.

Ujić je za sarajevski Dnevni avaz rekao da Služba otežano obavlja poslove iz svoje nadležnosti.

“Uspevamo registrujemo sve migrante koje bezbednosne agencije dovedu do Službe. Moram priznati da najveći broj migranata samoinicijativno dolazi ispred terenskih kancelarija da se prijavi. Mi ih uspevamo biometrijski obraditi i te podatke razmeniti sa bezbednosnim agencijama, naveo je.

Komentarišući situaciju da su migranti proteklih dana glavne vesti crnih hronika, Ujić kaže da je reč o napadima na imovinu, lakšim i težim krivičnim delima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.