Vektra osvaja i Boku

Izvor: Politika, 16.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vektra" osvaja i Boku

Herceg Novi - Posle pola godine od zatvaranja tendera ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora o prodaji većinskog paketa akcija HTP "Boka" podgoričkoj firmi "Vektra". Najveća bokeljska hotelsko-turistička firma dobiće novog većinskog vlasnika kada se okončaju formalnosti oko davanja saglasnosti državnih fondova koji kontrolišu deo paketa akcija HTP.
Tender, treći po redu da se proda "Boka", zatvoren je 25. aprila, nakon čega su usledili pregovori sa prvorangiranom "Vektrom". >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Prema uslovima strožim nego u prethodna dva tendera kupac je morao da bude vlasnik bar pet hotela sa četiri ili pet zvezdica u najmanje tri države ili da dokaže da je u protekle tri godine imao pozitivno poslovanje i promet od minimum 100 miliona evra.

Na prodaju je oko 59,5 odsto akcija koje su u državnom vlasništvu. Oko 30 odsto akcija ima mađarski "Hunguest hotels", kompanija koja je pre četiri godine kupila "Bokine" hotele "Centar" i "Topla", dok je hotel "Rivijeru" kupila izraelska kompanija "JT investment".

"Vektra" je za akcije ponudila 22 miliona evra i 64 miliona ulaganja.

Hotelsko-turističko preduzeće "Boka", najveće u Boki Kotorskoj, ima u svom vlasništvu tri hotela, od kojih je jedino "Plaža" reprezentativniji, više restorana, kafeterija, letnjih bašta i terasa, poslovne prostore u Beogradu i Herceg Novom i upravnu zgradu u Herceg Novom. Iako su gotovo svi objekti na ekskluzivnim lokacijama u njih se niz godina nije ulagalo niti su obnavljani.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.