Vehabije pretile sudijama u distriktu Brčko

Izvor: S media, 03.Jun.2010, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabije pretile sudijama u distriktu Brčko

Vehabije iz Gornje Maoče uputile su pretnje predsednicima Apelacionog i Osnovnog suda Brčko distrikta Damjanu Kaurinoviću i Jadranku Grčeviću, pišu u današnjem broju banjalučke Nezavisne novine.

Preteće poruke upućene su u pismu koje je, kako navodi list na osnovu nezvaničnih saznanja, jedan pripadnik vehabijskog pokreta, kojem je sudjeno u brčanskom Osnovnom sudu, ubacio u službene sandučiće pravosudja distrikta.

"Ti sigurno znaš da samo Alah ima vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na nebesima i na zemlji. I sudi im prema onom što Alah objavljuje. A oni koji ne sude prema onome što je Alah objavio, oni su pravi nevernici. Oni koji ne sude prema onome što je Alah objavio pravi su nasilnici. Ko je od Alaha bolji sudija narodu? Kako to da u jedan deo knjige verujete, a drugi odbacujete? Onoga koji od vas čini tako stići će na ovom svetu poniženje, a na Sudnjem danu bit će stavljeni na najteže muke", stoji, izmedju ostalog, u pismu sastavljenom od verskih citata.

Kaurinović i Grčević u sredu nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju da su dobili preteće pismo, u koje je banajlučki list imao uvid.

Nezavisne navodi da su bezbednosne kamere, koje su instalisane u prostorijama oba suda, zabeležile osobu koja je ubacila sporno pismo u kojem pripadnici vehabizma iz Gornje Maoče otvoreno prijete visokim sudskim funkcionerima.

Portparol policije distrikta Halid Emkić je rekao da "imaju saznanja o pismu koje se našlo u službenim sandučićima pomenute dvojice sudskih funkcionera i da će preduzeti potrebne korake kako bi otkrili i identifikovali autora i lice koje je pismo ubacilo u sandučiće".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.