Večernji list: Pentagon odao najveću počast Hrvatskoj još od 95.

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večernji list": Pentagon odao najveću počast Hrvatskoj još od '95.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević sastao se ove nedelje sa američkim kolegom Džejmsom Matisom, koji je pohvalio hrvatsku operaciju "Oluja".

Izjava da je ta vojna operacija izmenila tok istorije i da se danas o njoj uči u američkim vojnim školama kao o primeru dobro pripremljene i izvršene vojne akcije, brzo je iz Vašingtona obišla relevantne političke, vojne i diplomatske adrese, piše "Večernji list".

Kako se navodi, od "pobedničke 1995." Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u američkom Pentagonu nije odata veća počast od one koja se dogodila tokom susreta američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa i potpredsednika hrvatske vlade Damira Krstičevića.

"Matis, jedan od najpoznatijih komandanata američke vojske, ratnik i bivši general, Krstičevića je dočekao kao kolegu koji je takođe bio ratnik i bivši je general, uz to školovan na američkom Vojnom koledžu", navodi se u tekstu.

Krstičević, naravno, kako se navodi, nije mogao ostati diplomatski uzdržan, a posebno je bio ponosan kada je Matis izrekao još jednu "jaku rečenicu", da je "Hrvatska mala zemlja, ali se bori znatno iznad svoje kategorije".

Nakon što je još javno iskazao i podršku SAD Hrvatskoj u nabavci novog borbenog aviona naglasivši njegovu važnost i sposobnosti, poseta ministra Krstičevića se "već nakon prvog dana mogla oceniti obavljenom".

Jedan od glavnih motiva odlaska ministra u SAD, piše "Večernji list", bio je razgovor o nabavci američkih borbenih aviona, a da je taj posao već odmakao videlo se i po tome što je u četvorodnevni Krstičevićev program iznenada "uletela" i poseta firmi proizvođaču F-16.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.