Vatra progutala brod dug 13 metara i još dva manja

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra progutala brod dug 13 metara i još dva manja

Makarska -- U požaru koji je buknuo u maloj luci Ramova u Krvavici kod Makarske izgorela su tri broda. Nema povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Vatra je buknula u 04.10 sati prvo na brodu dugačkom 13 metara na kojem je bio muškarac koji je spavao, ali je na vreme napustio plovilo i pozvao vatrogasce.

Kako se vatra širila, zahvatila je i dva susedna usidrena broda duga šest metara, od kojih je jedan bio gumenjak.

"Nema povređenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je šteta velika, jer je brod od 13 metara u potpunosti izgoreo, a izgorela su i ostala dva broda. Vatra je pretila da se proširi i na ostale brodove u lučici, ali smo vatru uspeli da ugasimo", izjavio je glavni vatrogasni zapovednik Dražen Glavina.

Na gašenju je radilo 30 vatrogasaca sa pet vozila, rekao je Glavina.

Policija će na mestu požara obaviti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.