Varaždinski župan proglasio stanje prirodne nepogode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 12:10

Varaždinski župan proglasio stanje prirodne nepogode

Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu nastalu usled uzastopnih potresa za područje gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica, kao i opštine Bednje, saopšteno je iz te županije.

Uzastopni potresi od kraja 2020. na području Lepoglave, Varaždinskih Toplica i Bednje uzrokovali su materijalne štete na stambenim, privrednim, sakralnim i kulturnim objektima.

Prema preliminarnoj proceni gradskih i opštinskih komisija, šteta iznosi 18,9 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuna, pa je Čačić juče progasio prirodnu nepogodu od potresa, prenela je Hina.

Gradske i opštinske komisije za procenu štete sada imaju po zakonu rok od 50 dana da upišu konačnu procenu štete u Registar šteta i dostave to Županijskoj komisiji.

Uz procenu štete obaveza je, navodi se, da se dostavi i zahtev za dodelu pomoći i uklanjanja posledica od zemljotresa.

Hrvatska vlada je nekoliko dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i Glinu sa okolnim područjima proglasila stanje katastrofe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.