Izvor: RTS, 11.Dec.2022, 09:43

Vanredno u Kozarskoj Dubici, nasipu preti opasnost od pucanja zbog klizišta

Zbog naglog povećanja vodostaja bujičnih voda u opštini Kozarska Dubica u Republici Srpskoj proglašena je vanredna situacija u mestima Svetinja i Draksenić. Ekipe su na terenu bile celu noć.
Voda se povukla dvadesetak centimetara, ali je i dalje oko 50 domaćinstava, uglavnom pomoćnih objekata, zaplavljeno, rekao je za RTRS Đuro Trubarac šef Odseka Civilne zaštite Kozarska Dubica i dodao da nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, ali je evakuisana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stoka.

U selu Klekovac tri ogromna klizišta prete pucanju nasipa. Oko 100 ljudi punilo je vreće, ali je problem, kaže Trubarac, što je teren nepristupačan.
Na području Prijedora poplavljeno je 20 kuća, a zaplavljeno oko 200, izjavio je za RTRS Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora. Najteže je, ističe, u naselju Vrbice i Topolik iako se u tim naseljima voda povlači.
Tokom noći nije bilo zahteva za nove evakuacije.
Reka Sana je prešla kotu redovne odbrane od poplava.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vanredno u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, pronađeno beživotno telo na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022

Zbog naglog povećanja vodostaja bujičnih voda u opštini Kozarska Dubica proglašena je vanredna situacija u mestima Svetinja i Draksenić, a ekipe su celu noć i jutros na terenu...Voda se povukla dvadesetak centimetara, ali je i dale oko 50 domaćinstava, uglavnom pomoćnih objekata, poplavljeno,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.