Van pritvora pripadnici armije BiH

Izvor: B92, 17.Jul.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van pritvora pripadnici armije BiH

Sarajevo -- Četvoro bivših pripadnika Armije BiH iz Goražda, osumnjičenih za ratni zločin i ubistvo sedam zarobljenih pripadnika Vojske RS, pušteni na slobodu iz pritvora.

U Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo novinarima su kazali da se istraga nastavlja, ali da se tužilaštvo do danas nije odlučilo na podizanje optužnice.

Kako prenosi Dnevni avaz, iz pritvora su pušteni osumnjičeni Suljo Karkelja, Muhamed Adžem, Senad Halilović i Omer Uglješa, uhapšeni 17. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << januara ove godine.

Mediji u BiH prenose i da je, prema rešenju Vrhovnog suda Republike Srpske, donesenom 16. aprila, tromesečni pritvor koji je odredjen ovoj četvorici, mogao trajati do 17. jula.

"Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu neće podneti predlog za produženje pritvora i ova lica su jutros puštena na slobodu, a tužilaštvo nastavlja istragu", rekao je sekretar ovog tužilaštva Neven Kramer.

On nije mogao da komentariše razloge puštanja osumnjičenih na slobodu, navodeći da je "sve u sklopu istrage".

Suljo Karkelj, Muhamed Adžem, Senad Halilović i Omer Uglješa osumnjičeni su za ubistvo goraždanskih Srba Djoke Lasice, Njegoša Chehe, Koje Vukovića, Branislava i Budimira Todorovića, Tioslava Radovića i Ratomira Klačara.

Oni su zarobljeni 1992. godine na brdu Trovrh kod Goražda, odvedeni u goraždansku policijsku stanicu i tamo ubijeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RATNI ZLOČINI: Iz pritvora puštena četvorica bivših vojnika Armije BiH!

Izvor: Kurir, 17.Jul.2013

U Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo novinarima su kazali da se istraga protiv četvorice osumnjičenih pripadnika Armije BiH nastavlja, ali tužilaštvo do danas nije odlučilo o podizanju optužnice..SARAJEVO - Četvorica bivših pripadnika Armije BiH iz Goražda, osumnjičenih da su u septembru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.