Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSUN pozvalo Huti miliciju u Jemenu da preda vlast

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj se pozivaju milicije šiitskih Hutija da predaju vlast i oslobode predsjednika Abedrabo Mansur Hadija.

U rezoluciji se pozivaju Huti milicije da pregovorima dođu do izlaska iz krize u kojoj se Jemen nalazi. Rezoluciju je jednoglasno usvojilo svih 15 članica Vijeća sigurnosti.

Ovih dana je i generalni tajnik UN-a Ban Ki Moon upozorio u Vijeću sigurnosti UN na situaciju u Jemenu, gdje vlada sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << veći haos u trenutku kada pobunjenici iz pokreta Huti nastoje da se učvrste na vlasti.

Jemen je već mjesecima u krizi, otkad su šiitski pobunjenici povezani s Iranom opkolili prijestonicu, a zatim je i stavili pod svoju kontrolu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.