Izvor: B92, 20.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VBA: Bez podataka o učešću Nikolića

Srebrenica -- Vojno-bezbednosna agencija nema podatke ni saznanja o učešću Tomislava Nikolića u zločinu u selu Antin.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da je VBA obavestila premijera Vojislava Koštunicu da nema saznanja niti podataka o učešću zamenika predsednika Srpske radikalne stranke u oružanom nasilju nad civlilima. Na osnovu provera kojke su spreveli svi nadležni organi, Koštunica je obavešten da je utvrđeno da ne postoje dokumenti ili bilo koja vrsta informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o umešanosti Nikolića u ratne zločine, saopštava Vlada.

SRS je ranije saopštio da je Nikolić stigao u Antin u decembru 1991, mesec dana posle zločina koje je pominjala Nataša Kandić.

"Potraga za još 13 'škorpiona'"

Slobodna Dalmacija piše da su stanovnici hrvatskog Podunavlja nezadovoljni su zbog oslobađanja 10 pripadnika "Škorpiona". "Sve je više onih koji su nezadovoljni takvim razvojem situacije, posebno kada se ima u vidu činjenica da je sedam od 10 osoba priznalo učešće u ratnim pohodima 'Škorpiona', preostale tri osobe su priznale saradnju s tom jedinicom", navodi list.

"Ključnu ulogu u njihovom puštanju na slobodu odigralo je Državno tužilaštvo, koje nije smoglo snage da ih zadrži u pritvoru, pa je celu akciju policije dovelo u pitanje", piše list i navodi da je posle prošlonedeljnog hapšenja i istrage protiv Slobodana Davidovića iz Banovaca istraga proširena na veći broj osoba. List dodaje da je u toku potraga za još 13 "škorpiona" koji su posle reintegracije Podunavlja ostali da žive u Hrvatskoj, dok je većina njih napustila Hrvatsku i sklonila se u Srbiji. "Čitava akcija policije donela je niz novih podataka o delovanju i formaciji 'Škorpiona', što bi moglo pomoći pri rasvetljavanju zločina u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i u traganju za nestalima", piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.