Uzvikujući Alahu-ekber, pokušao da gazi pešake u Beču

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzvikujući "Alahu-ekber", pokušao da gazi pešake u Beču

Muškarac turskog porekla je u Beču pokušao da gazi pešake svojim automobilom.
On je, uzvikujući "„Alahu-ekber“" kroz prozor, ušao na trg gde je vozio ciljano ka pešacima, koji su uspeli da izbegnu vozilo.

Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspele su da zaustave rođenog Bečliju, koji je na zadnjem sedištu imao Kuran, preneli su austrijski mediji.
Ta „vožnja“ podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na masakr Alena Rizvanovića iz Graca, koji je danas osuđen na doživotnu kaznu.
Alen Rizvanović, poreklom iz Bosne, 20. juna 2015. godine je svojim džipom usmrtio tri lica i povredio pedesetak ljudi u centru Graca.
Porota Krivičnog suda u Gracu je jednoglasno ocenila da je kriv za ubistvo tri osobe i za 108 pokušaja ubistva.
Takođe su došli do zaključka da je on uračunljiv, iako su dva od tri psihijatra tvrdila da je neuračunljiv, ali su konstatovali da treba da bude smešten u ustanovu za psihički obolele prestupnike.
Centralno pitanje za porotu je bilo da li je Rizvanović uračunljiv, pošto se, kako je konstatovao tužilac Rudolf Fauler, ne može pobiti da je on sa 80 kilometara na sat ušao u pešačku zonu.
Rizvanović je tada ubio jednog 28-godišnjaka, jednog četvorogodišnjeg dečaka i jednu 53-godišnju ženu, a više od 50 lica povredio.
Saslušana su tri psihijatra, od kojih su dva rekla da Rizvanović pati od „paranoidne šizofrenije“, ali je jedan kazao da je bio uračunljiv, međutim, da je i dalje veoma opasna osoba koja je dobro znala šta čini, i da je sve planirao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzvikujući "„Alahu akbar"“ pokušao da gazi pešake u Beču

Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 00:00

Jedan muškarac turskog porekla pokušao je danas u Beču da gazi pešake svojim automobilom...Muslim driver shouting ‘Allahu Akbar’ tried to run over pedestrians in Vienna https://t.co/kYOP2UicsE pic.twitter.com/DnJzZVNHyz..On je, uzvikujući kroz prozor: "„Alahu akbar"“, ušao na trg gde je vozio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.