Uz granicu sa BIH postavljeni plakati Hrvatska puna mučenja FOTO

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz granicu sa BIH postavljeni plakati "Hrvatska puna mučenja" FOTO

Zagreb -- Hrvatska inicijativa za podršku izbeglicama "Dobrodošli!" saopštila je da su nedaleko od granice sa BiH postavili plakate sa natpisom koji kritikuje Hrvatsku.

Na plakatima piše "Dobrodošli u Hrvatsku" - "Hrvatska puna mučenja" na engleskom jeziku.

Kako je navedeno, plakati su postavljeni nakon što je Evropska komisija objavila da Hrvatska ispunjava uslove za ulazak u šengenski prostor, iako je "u Hrvatskoj normalizovano i institucionalizovano nasilje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cilj plakata je, kako kažu, da se poruči da je istina migranata koji su svakodnevno izloženi policijskoj represiji snažnija i glasnija od pendreka, rotacionih svetala i ćelija i da ljudi koji svakodnevno trpe udarce, uvrede i psovke govore verodostojnije o Hrvatskoj "od izlizanih turističkih slogana".

"Govore o represiji koja ne poznaje granice, o nasilju koje se preliva i na nas druge, o nasilju koje napada žene i devojčice, zastrašuje transrodne i queer osobe, vređa lezbejke i gejeve, mrzi Srbe i Rome, izgladnjuje radnice i radnike, mrvi siromašne i bezdomne, proganja aktiviste i novinare, mlati antifašiste i slobodare", piše u saopštenju inicijative "Dobrodošli!".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na granici postavljeni plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" - "Hrvatska puna mučenja"

Izvor: B92, 28.Okt.2019

Hrvatska inicijativa za podršku izbeglicama "Dobrodošli!" saopštila je da su nedaleko od granice sa BiH postavili plakate.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.