Usvojen nacrt strategije za borbu sa kriminalom

Izvor: S media, 24.Jun.2010, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen nacrt strategije za borbu sa kriminalom

Crnogorska vlada utvrdila je danas nacrt Strategije za borbu sa korupcijom i organizovanim kriminalom, za period do 2014. godine.

Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović je posle sednice Vlade novinarima rekao da će javna rasprava o tom dokumentu trajati do 20. jula. Posle toga, uz zakon, kako je najavio, biće usvojen i plan za sprovodjenje strategije.

Ministar zaštite životne sredine Branimir Gvozdenovih je novinare obavestio da je Vlada, danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << takodje, usvojila izveštaj o stanju životne sredine u Crnoj Gori za 2009. godinu.



"Stanje životne sredine je na korektnom nivou", rekao je Gvozdenović koji je dodao da treba pojačati mere zaštite biodiverziteta.


Gvozdenovć je istakao da je voda u Jadranskom moru "sasvim kvalitetna", što je kako je naveo, dobra informacija za turiste.

Crnogorska vlada je usvojila i Predlog zakona o elektronskim medijima.

"Zakon na vrlo jasan način utvrdjuje status i izvore finansiranja Agencije za elektronske medije", rekao je pomoćnik ministra kultuire za medije Željko Rutović.

On je kazao da će zakon obezbediti političku i finansijsku nezavisnost Agencije za elektronske medije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.