Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ustav Crne Gore do kraja juna"

Beograd -- Kraj juna realan je rok za usvajanje novog Ustava Crne Gore, ocenio je funkcioner Demokratske partije socijalista Dragan Kujović.

Kujović je rekao da se donošenje najvišeg pravnog akta može prolongirati još za mesec jedino ukoliko bude usvajan na referendumu: "Ukoliko Skupština usvoji Predlog ustava dvotrećinskom većinom ukupnog broja poslanika, odnosno ako za njega glasa 54 od 81 poslanika, onda se neće raspisivati referendum za njegovo potvrđivanje". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Želeo bih da u parlamentu postignemo kompromis, jer ako ostanemo na sadašnjim pozicijama, referendum je izvestan, a u tom slučaju siguran sam da će onih 55 odsto koji su glasali za nezavisnost Crne Gore, a možda i više, podržati ustav koji čuva Grnu Goru i njen identitet", rekao je Kujović.

On je listu "Pobjeda" izjavio da je saglasnost o ustavu moguća ukoliko se sve stranke "budu držale stvarnosti nezavisne Crne Gore, odnosno identiteta i atributa koji čine državu".

"Tako bismo rešili sporna pitanja, kao što su crkva, jezik i državni simboli. Moguć je kompromis, ali samo ako bude postojala svest o Crnoj Gori kao državi koja mora u evropske integracije sa svojim državnim identitetom", smatra Kujović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.