Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro izbori za Hrvatski sabor

Beograd, Zagreb -- Za glasanje na izborima u Hrvatskoj, 24. i 25. novembra, u Srbiji će biti otvoreno 14 biračkih mesta.

Na izborima za poslanike Hrvatskog sabora mogu da glasaju svi koji imaju hrvatska dokumenta - domovnicu, ličnu kartu i pasoš. Kraj kampanje među srpskim strankama protekao je u pokušajima da se osvoji više mesta u Saboru od dva zagarantovana. Predizbornu kampanju obeležili su i sukobi među srpskim strankama.

Samostalna demokratska srpska stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorada Pupovca pokušaće da na nedeljnim parlamentarnim izborima u Lici i Dalmaciji osvoji još najmanje jedno saborsko mesto.

Ta stranka želi da učestvuje u budućoj hrvatskoj vladi, koju je do sada samo podržavala. Njen lider kaže da je saradnja s vladom Ive Sanadera bila dobra. Opozicioni SDP takođe im nudi saradnju.

Marija Šrifović na skupu SDSS-a

Pevačica i pobednica Evrosonga 2007. Marija Šerifović nastupće sutra na predizbornom skupu Samostalne demokratske srpske stranke u Zagrebu, objavio je zagrebački nedeljnik "Nacional".

List tvrdi da je tu informaciju novinarima već potvrdio potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Nedeljnik navodi da je to prvi nastup Marije Šerifović u Hrvatskoj, i da SDSS očekuje da će, obzirom na popularnost koju ta pevačica uživa u toj zemlji, na koncert doći velik broj njenih obožavalaca.

"Naravno, naše je da izbegnemo ulazak u škare političke i da ne, kako bi se reklo, pokvarimo ono što je u protekle četiri godine stvoreno", kaže Pupovac.

Predsednik partije podunavskih Srba Rade Leskovac kaže da Srbi nemaju šanse da osvoje dodatna mesta na nacionalnoj listi i da će, kao i na prethodnim izborima, osvojiti samo mesta namenjena manjinama.

Kraj predizborne kampanje obeležen je međusobnim optužbama dve srpske liste. Leskovac je optužio Pupovca da je saradnjom s HDZ-om izdao interese Srba u Hrvatskoj.

Lider SDSS-a optužuje Leskovca da nastavlja da vodi svoju ratnu politiku, kada je bio prvi čovek radikala u Krajini, koji su doveli do egzodusa Srba iz Hrvatske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.