Urušila se još jedna zgrada u Zagrebu

Izvor: Politika, 03.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urušila se još jedna zgrada u Zagrebu



Zagreb – U poslednje vreme Zagreb ima sve više problema s građevinarima. Tek što se malo smirilo uzbuđenje zbog nedavnog potonuća čitave ulice u središtu grada zbog neoprezne gradnje velike podzemne garaže, juče se iz sličnih razloga urušila još jedna zgrada, blizu železničke stanice u Branimirovoj ulici.

I ovog puta, srećom, niko nije stradao, ali su stanari okolnih zgrada uplašeni šta ih još čeka.

Urušena višespratnica je zaštićeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << spomenik kulture i deo je kompleksa stare fabrike "Nada Dimić", koji je, radi gradnje poslovnog centra, od poznatog zagrebačkog advokata Ante Nobila otkupio bogati splitski preduzetnik Željko Kerum. On tvrdi da nije istina da je počeo bespravno da ruši zaštićeni spomenik kulture, već da ne zna šta se desilo i ko je kriv zbog njegovog urušavanja. Kerum je vlasnik istoimenog trgovačkog lanca, a u Hrvatskoj je poznat po tome što često menja skupocene jahte i najskuplje automobile.

Šta se zaista desilo utvrdiće građevinska inspekcija, a činjenica je da je do rušenja zgrade došlo prilikom radova na temeljima novog poslovnog centra, odnosno u podrumu srušene zgrade. Kerum je dobio dozvolu za rekonstrukciju postojeće stare fabrike, a građevinska inspekcija je – kako javljaju zagrebački mediji – došla do saznanja da je nameravao da je potpuno sruši. "Ovo je više nego strašno! Nismo više nigde sigurni u ovom gradu. Posle urušavanja sve se jače počeo osećati smrad kanalizacije, još ćemo se svi ovde razboleti" – prenose novine izjavu jednog prestrašenog stanara iz susedstva.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.