Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 18:36

Uprava policije Crne Gore: Abazović na meti "kavčana", pojačano mu je obezbeđenje

Uprava policije saopštila je da su došli do saznanja da određene organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore potencijalno preduzimaju aktivnosti rizične po bezbednost potpredsednika Vlade Dritana Abazovića. Kako su naveli, Abazoviću je pojačano obezbeđenje.
"U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života potpredsjednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića", saopšteno je iz Uprave polciije.

Dodaju da su do ovih saznanja došli prilikom rasvetljavanja ubistva u Mojkovcu, prenosi RTCG.
"Imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svjesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela, kao i činjenice da bi bilo koja aktivnost usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta nosilaca visokih državnih funkcija, destabilizovala povoljnu, ali veoma kompleksu bezbjednosnu situaciju, bez daljeg odlaganja, u saradnji sa drugim državnim institucijama, prvenstveno su preduzete dodatne mjere i radnje na zaštiti bezbjednosti gospodina Abazovića", navode iz policije.
Ističu da su preduzete su i dodatne mere i radnje koje, kako navode, imaju za cilj potvrdu predmetnih saznanja i obezbeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja lica koja su uključena u predmetne aktivnosti.
Dodaje se da "ova saznanja ukazuju samo na odlučnost pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da svoje 'kriminalno bogatstvo' i uticaj na kriminalnom tržištu pokušaju da sačuvaju po svaku cijenu, te da identični ili slični slučajevi, u kojima su mete bili visokopozicionirani službenici organa bezbjednosti ili nosioci najviših državnih funkcija nisu 'nepoznanica' crnogorskih i sa njima povezanih regionalnih kriminalnih struktura".
"Napominjemo da smo, kako posljednjim realizovanim aktivnostima, tako i aktivnostima tokom prethodnog perioda, pokazali da imamo lične i profesionalne hrabrosti, da se sa punim kapacitetom suprotstavimo savremenim bezbjednosnim izazovima i obračunamo sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, te da će bez obzira na sve njihove 'napore' i dalje biti u fokusu kontantne pažnje organa obavještajno bezbjednosnog sektora", ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MUP: Imamo saznanja da pripadnici kavačkog klana pripremaju ubistvo Abazovića

Izvor: Beta, 26.Apr.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su službenici Uprave policije došli do saznanja da pripadnici kavačkog klana pripremaju ubistvo potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.U MUP-u Crne Gore navode da su do ovih saznanja došli prilikom rasvetljavanja jučerašnjeg ubistva vlasnika restorana...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.