Unuk cara Kiroa predao se policiji

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unuk "cara Kiroa" predao se policiji

Unuk bugarskog romskog bogataša Kirila Raškova, Kiril mlađi, predao se policiji nakon što je tužilaštvo protiv njega raspisalo poternicu zbog pretnje smrću jednom stanovniku plovdivskog sela Katunica, saopštio je tužilac Asenovgrada Kalojan Dimitrov.

Načelnik Policijske uprave u Plovdivu Todor Čonev rekao je da se mlađi Kiril sam predao policiji i da organi reda ne raspolažu podacima da je bio u inostranstvu.

Kirilovog unuka prijavio je meštanin >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Katunice Veselin Hristov zbog pretnje smrću izrečene 23. septembra, kada je i ubijen 19-godišnji Angel Petrov. Hristov je ujak nastradalom mladiću.

U Bugarskoj uhapšen "Car Kiro" i 168 demonstranata

Nemiri u bugarskom selu, 127 uhapšenih (VIDEO)

Meštani Katunice za ubistvo Petrova, kojeg je pregazilo vozilo samozvanog romskog cara, optužuje Kirila Raškova.



"Car Kiro" je zbog pretnji Veselinu Hristovu uhapšen ranije i određena mu je mera pritvora, budući da je nameravao da pobegne iz zemlje.


Nakon ovog ubistva u Katunici su usledili svakodnevni protesti meštana na kojima je preminuo još jedan meštanin, a demonstranti su zapalili nekoliko automobila i kuća "ciganskog barona".

U Bugarskoj su zatim u više gradova organizovani antiromski protesti, na kojima je policija zbog huliganskog ponašanja privela više od 400 ljudi.

Bugarska Uprava prihoda saopštila je da je započela proveru 12 fizičkih lica i 56 preduzeća koja su u vezi sa Raškovim.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Unuk »Cara Kira« predao se policiji (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2011

SOFIJA - Unuk bugarskog romskog bogataša Kirila Raskova, Kiril mlađi, predao se policiji nakon što je tužilaštvo protiv njega raspisalo potjernicu zbog prijetnje smrću jednom stanovniku plovdivskog sela Katunica, saopštio je Kalojan Dimitrov, tužilac Asenovgrada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.