Umro radnik povređen u eksploziji u Plivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro radnik povređen u eksploziji u "Plivi"

ZAGREB -

Najteže povređeni radnik u prošlonedeljnoj eksploziji u fabrici "Pliva" jutros je umro u zagrebačkoj klinici za traumatologiju.

On je imao opekotine na 90 odsto tela. Drugi teže povređeni radnik sa oko 20 odsto opečenog tela je van životne opasnosti i oporavlja se u toj klinici, dok je ostalih sedam radnika kojima je pružena medicinska pomoć zbog udisanja dima, već u subotu, dan posle događaja, pušteno iz bolnice Sveti Duh na kućnu negu.

Uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << požara u zgradi fabrike jeste iskra koja je zapalila smešu za izradu leka "plivadon" (protiv bolova), a zbog povećanog pritiska izbio je požar i eksplozija uređaja za merenje, saopštila je u subotu zagrebačka policija. Zbog eksplozije, na zidovima, plafonu i hodnicima nastala su oštećenja većih razmera, a šteta još nije utvrđena.

U istragu o eksploziji i sanaciju uz hrvatske stručne službe uključeni su i strani eksperti, a do utvrđivanja relevantnih činjenica, proizvodnja će biti zatvorena.

Slična eksplozija desila se u istoj zgradi i u oktobru prošle godine, ali tada je samo jedan radnik bio lakše povređen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro radnik povređen u eksploziji u "Plivi"

Izvor: Mondo, 19.Mar.2012

Najteže povređeni radnik u prošlonedeljnoj eksploziji u fabrici "Pliva" jutros je umro u zagrebačkoj klinici za traumatologiju.

Nastavak na Mondo...

Umro radnik povrijeđen u eksploziji u Plivi

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2012

ZAGREB - Jedan od dvojice teško povrijeđenih radnika farmaceutske kompanije ''Pliva'' preminuo je usljed povreda dobijenih u eksploziji u petak, 16. marta, saopšteno je iz te zagrebačke fabrike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.