Izvor: B92, 05.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro deveti vatrogasac

Zagreb -- Umro je Josip Lučić, deveti vatrogasac koji je prošlog četvrtka stradao u požaru na ostrvu Veliki Kornat.

Na licu mesta izgorelo je šest vatrogasaca koje je okružila vatra, a zbog teških opekotina u bolnicama u Zagrebu su, uključujući i Lućića, umrla još trojica. U bolnicama u Zagrebu i Splitu nalaze se još četvorica teško povređenih vatrogasaca.

Lućić je civilni vojni rok služio je od 15. januara u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Tisnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Šibenika.

Predsednik Sindikata vatrogasaca Hrvatske Mladen Magdić izjavio je da lica koja služe civilni rok ne ulaze u vatru, a da za bilo kakvu intervenciju na terenu, posebno vatrogasnu, moraju biti osposobljeni i imati završenu vatrogasnu školu .

U Tisnom je danas sahranjen i Tomislav Crvelin, osma žrtva požara koji je umro 3. septembra u Zagrebu.

Među poginulima nalazse se i dva mladića od 18 i 17 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.