Izvor: Politika, 05.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto pohvale, poreske opomene

Bar – U septembru pre dve godine u zgradi Osnovnog suda u Baru Batrić Đuković je, sa tri metka iz pištolja, ubio sudiju Miloriju Pejović-Đukić, jednim metkom teško povredio advokata Đorđa Jankovića i, udarcima drškom pištolja, lakše sudiju Željka Šupljeglava. Sudiji Šupljeglavu život je spasao advokat Janković koji je stao pred uperenu cev pištolja i potom ubicu uhvatio za ruku. U gušanju pištolj je opalio. Metak je pokidao glavnu arteriju u desnoj natkolenici, Đorđe je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << znatno iskrvario.

– Intervencijom hirurga dr Dragana Tomanovića i anesteziologa dr Lane Vučetić vraćen sam među žive i odmah operisan. Posle određenih komplikacija, prebačen sam u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gde su me ponovo operisali. Naime, deo arterije bio je zahvaćen ogromnim trombom i krv nije proticala. Lekari u Podgorici su morali da otklone i premoste taj deo arterije. Bajpas su napravili krvnim sudom sa moje leve noge. Još se otežano krećem, ali, s obzirom na težinu povrede i moguće posledice, prezadovoljan sam trenutnim zdravstvenim stanjem – ispričao nam je Janković.

Zahvaljujući njegovoj hrabrosti, sudija Šupljeglav je ostao živ, a lečenje Jankovića trajalo je pet meseci. U međuvremenu, dobio je rešenje da mora da plati porez i doprinose i za vreme koje je proveo na lečenju u barskoj i podgoričkoj bolnici, kada je bio i životno ugrožen. Dobio je i od Advokatske komore upozorenje da plati članarinu za pet meseci koliko je bio na bolovanju. I to je sve što je dobio, i od opštine i od republike. Iz Područnog organa za prekršaje otišao je pismeni predlog predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću da država, na neki način, valorizuje podvig advokata Đorđa Jankovića. Taj dopis je star više od dve godine. Niko na njega nije odgovorio.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.