Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja

Izvor: RTS, 30.Nov.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja

Osumnjičeni državljani Hrvatske za zločin nad srpskim civilima u Orašju, nakon isteka jednomesečnog pritvora, pušteni su na slobodu, uz posebne mere zabrane.
Sud BiH doneo je rešenje kojim je odbijen predlog Tužilaštva BiH o produženju pritvora.
Osumnjičenima Đuri Matuzoviću, Ivi Oršoliću, Tadi Oršoliću, Marku Dominikoviću, Josi Nediću, Marku Blažanoviću, Mati Živkoviću, Anti Živkoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Stjepi Đuriću određene su mere zabrane napuštanja mesta boravišta, uz obavezu ovlašćenih službenih lica da najmanje dva puta dnevno, nasumično, kontrolišu da li osumnjičeni borave na naznačenim adresama.
Određena im je i zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabrana izdavanja novih i zabranu korišćenja lične karte za prelazak državne granice.
Zabranjeno im je i sastajanje sa određenim licima - međusobno kontaktiranje na bilo koji način, te kontaktiranje sa saizvršiocima, svedocima Tužilaštva BiH kao i približavanje tim osobama na udaljenosti od 100 metara, prenele su agencije.
Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.
Izrečene mere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mera zabrane vršiće se svaka dva meseca.
U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.
Đuro Matuzović, Ivo Oršolić, Tado Oršolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Baotić, Marko Blažanović, Mato Živković, Anto Živković i Stjepo Đurić su osumnjičeni da su počinili krivično delo zločini protiv čovečnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivši pripadnici HVO uz mere zabrane pušteni na slobodu

Izvor: Beta, 30.Nov.2016

Sud BiH ukinuo je pritvor bivšim pripadnicima Hrvatskog veća odbrane (HVO) koji su uhapšeni zbog zločina nad Srbima na području Orašja.Sud BiH je danas odbio predlog Tužilaštva BiH da im se produži pritvor.Osumnjičenima Djuri Matuzoviću, Ivi Oršoliću, Tadiji Oršoliću, Marku Dominikoviću,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.