Izvor: B92, 31.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ujedinjenje bez koristi"

Novi Sad -- Predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava RS Branko Todorović kaže da Srbi iz entiteta ne bi ništa dobili ujedinjenjem sa Srbijom.

Povodom izjava pojedinih političara iz RS i iz Srbije da manji bosanskohercegovački entitet ima pravo na referendum o otcepljenju od BiH, Todorović je za novosadski Dnevnik rekao da RS time ništa ne bi dobila.

"Šta nas to sprečava da uspostavimo dobre veze, i ekonomske, i kulturne, i sve druge sa Srbijom u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zašto bismo se zalagali za otcepljenje? Emotivne, rodbinske veze su jake, ali to ne znači da treba prizivati probleme i nove tragedije, koje bi, zapravo, najviše pogodile RS", rekao je Todorović. On je kazao i da ne vidi da je Beograd pokazao "minimum saosećanja" sa Srbima izbeglim iz Hrvatske ili sa Kosova.

"Beograd je našao loše rešenje i za Crnu Goru, i pitanje je da li ta autistična vlast, zaokupljena svojim velikim problemima, može i želi da se suoči sa još jednim. A i zašto bi Srbi iz RS želeli da imaju veze sa Beogradom, šta bi time dobili", upitao je Todorović.

Predsednik Helsinškog odbora RS je kazao da je sada najbitnije jačati RS u okvirima BiH i na taj način jačati celi region i stabilnost svih naroda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.