Uhvaćeno osam odbeglih zatvorenika

Izvor: Politika, 11.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeno osam odbeglih zatvorenika

Foča-Ustikolina – U noći između ponedeljka i utorka devet zatvorenika iz kantonalnog zatvora u opštini Foča-Ustikolina uspelo je da pobegne nakon pobune. Tom prilikom zatvorenici su od stražara oteli jednu automatsku pušku i dva pištolja sa oko 150 metaka, a potom sa dva automobila pobegli preko Foče prema Sarajevu.

Odbegli zatvorenici su u Vojkovićima napustili oba vozila i udaljili se u pravcu Hrasnice, u kantonu Sarajevo.

– Zajedničkom i koordiniranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << akcijom pripadnika CJB Istočno Sarajevo i kantona Sarajevo i Goražde, pomenuta grupa od devet zatvorenika blokirana je na području između Hrasnice i Vojkovića. Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Istočno Sarajevo, u pograničnom pojasu na području koje pripada kantonu Sarajevo, sustigli su i lišili slobode četiri zatvorenika kod kojih su pronađeni automatska puška i pištolj, nakon čega su ih predali kantonalnoj policiji, stoji u saopštenju Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo.

Po rečima portparola kantonalnog MUP-a Sarajevo, Dragana Miokovića, tokom noći, na pomenutom lokalitetu su nastavljene zajedničke aktivnosti nakon kojih su pripadnici MUP-a kantona Sarajevo uspeli da liše slobode još četvoricu odbeglih zatvorenika, dok se za devetim, Adnanom Smajićem (28), traga.

Uhapšeni odbegli zatvorenici su: Aldin Sokolić (23), Vedad Čengić (21), Sanel Demirovski (39), koji su bili na izdržavanju kazne zbog teških krađa, Džemal Džaka (28), Ismad Spahić (27) i Namik Durmić (28), osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog ubistva, Almin Mujezinović (24), osuđen zbog razbojništva i Mahir Kurspahić (28), koji je u zatvoru zbog krađa i rasturanja droge.

S. Heleta

[objavljeno: 12/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo: uhićeno osam od devet odbjeglih zatvorenika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2009

U Sarajevu i dalje traje akcija uhićenja zatvorenika koji su u utorak navečer od 20 do 21 sat, nakon pobune u zatvoru u Ustikolini, stražarima oteli automatsku pušku i pobjegli sa dva automobila. Do sad je uhićeno osam od devet odbjeglih, potv ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Iz zatvora može pobjeći ko hoće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2009, 05:38

Policija još traga za jednim od ukupno devet zatvorenika koji su jučer pobjegli iz zatvora u Ustikolini, u istočnoj Bosni (u blizini Foče). Pripadnici Ministartsva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo uhapsili su sinoć osam odbjeglih zatvorenika koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.