Uhapšeni zbog zloupotrebe ličnih isprava

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog zloupotrebe ličnih isprava

Osam osoba uhapšeno u Zvorniku po nalogu Tužilaštva BiH u okviru istrage izdavanja putnih isprava u odeljenju za izdavanje isprava.

Medju uhapšenima je i dvoje zaposlenih u Stanici javne bezbednosti Zvornik.

Hapšenje, kao i pretres stambenih i drugih objekata na više lokacija u tom gradu, izveli su pripadnici policijske Agencije za istragu i zaštitu BiH u saradnji sa policijama RS i Federacije BiH.

Iz Tužilaštva BiH ranije danas je saopšteno da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se te osobe osumnjičene da su učinile krivična dela, jer su zloupotrebile sistem za izdavanje ličnih dokumenata u BiH tako što su državljanima BiH i zemaljama u regiji omogućeno izdavanje originalnih ličnih dokumenata koja sadrže lažne podatke o identitetu osobe ili njenom državljanstvu.

Akcija je sprovedena u okviru šire istrage o zloupotrebi ličnih dokumenata BiH, koju sprovodi tužilaštvo.

Tu akciju su, po naredbi Tužilaštva BiH, izvršile ovlašćene službene osobe Državne agencije za istragu i zaštitu BiH, poliicije Distrikta Brčko, u saradnji s MUP-om RS i pripadnicima EUPM-a.

Akcija je izvršena prvenstveno na području Zvornika, ali i u drugim delovima BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.