Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Na području Bijeljine, Šamca, Gradačca i Domaljevaca uhapšeno, po nalogu Tužilaštva BiH, više osoba osumnjičenih za nezakonito prebacivanja ljudi preko državne granice, saopštilo Tužilaštvo BiH.

U medjunaordnoj akciji pod nazivom "Tara 2" učestvuju agencije za sprovodjenje zakona iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

U saopštenju Tužilaštva BiH se kaže da su ove osobe osumnjičene za krivično delo zločinačke organizacije u vezi sa kriivčnim delom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nezakonitog prebacivanja lica preko državne granice.

"U okviru medjunarodne akcije kodnog naziva "Tara 2", a po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, ovlašćeni policijski službenici Granične službe, MUP-a Federacije BiH, odnosno MUP-a Tuzlanske županije, na području Tuzle i Gradačca izvršili su lišavanje slobode više osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa vršile krivična dela krijumčarenja ilegalnih emigranata kroz BiH prema zemljama Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Tokom akcije pronadjena je i zaplenjena odredjena količina narkotičkih sredstava. Sve osobe koje su uhapšene biće u zakonskom roku predate nadležnom tužiocu u Tižilaštvu BiH, koji će ih saslušati i nakon toga odlučiti da li će Sudu BiH uputiti predlog za odredjivanje pritvora.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.