Uhapšeni pa pušteni napadači na Vučića

Izvor: RTS, 21.Jul.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni pa pušteni napadači na Vučića

Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja, koje je SIPA jutros uhapsila pod sumnjom da su učestvovali u napadu na premijera Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenici, pušteni su na slobodu, javlja novinska agencija "Patrija", a prenosi "Oslobođenje".
Merdić je u kratkom telefonskom razgovoru za Patriju potvrdio da je nakon petosatnog ispitivanja u Tužilaštvu BiH pušten na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slobodu.

"Ne znam šta će se dalje desiti. Nisu mi rekli ništa. Vratili su mi dokumente. Samo su tražili da im kažem šta sam vidio taj dan u Srebrenici", rekao je Merdić.
SIPA je jutros u Jelahu kod Tešnja uhapsila Almira Merdića, koji je, prema navodima MUP-a RS, sa još nekoliko osoba 11. jula u Potočarima učestvovao u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića.
Osim Merdića, iz policijske stanice u Jelahu su u vozila SIPA prebačene još dve uhapšene osobe.
Ranije su mediji, pozivajući se na obaveštajne izvore, Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem ali i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.
Merdić je prošle sedmice u intervjuu za agenciju Patrija demantovao bilo kakvu povezanost sa incidentom u Potočarima.
Priznao je da se u vreme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može videti kako nije učesnik izgreda, već da incident sve vreme snima kamerom.

MUP RS je u petak, 17. jula, na svojoj veb-stranici objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su učestvovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osumnjičeni za napad na Vučića pušteni na slobodu

Izvor: B92, 21.Jul.2015

Trojica muškaraca koji su jutros uhapšeni pod sumnjom da su učestvovali u napadu na premijera Vučića u Potočarima, pušteni su na slobodu, javlja RTRS...Da su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja pušteni na slobodu za RTRS potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.