Izvor: B92, 19.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na povratnike

Zagreb -- Hrvatski MUP saopšto da su uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su u selu na Papuku brutalno pretukli srpske povratnike.

Požeško-slavonska policijska uprava je navela da sumnja da su oni pretukli oca i sina Mirka i Dobrivoja Bogojevića u njihovoj kući. Portparol požeške policije Željko Grgić izjavio je na konferenciji za novinare u Požegi da istraga o napadu, koji se dogodio u utorak uveče, još traje.

On je dodao da još nije sasvim pouzdano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrđeno da li je glavni motiv za napad bila međunacionalna netrpeljivost ili postoje drugi razlozi tog čina.

Posle brutalnog premlaćivanja, napadači su oca i sina Bogojevića zaključali u kupatilo i zapalili dnevnu sobu i kuhinju, ali požar nije zahvatio kupatilo.

U pomoć Bogojevićima, kako je navela policija, prvi su priskočili čuvari u Parku prirode "Papuk", koji su povređene odmah prevezli u bolnicu. Sin Dobrivoje je posle lekarske pomoći pušten na kućnu negu, dok je njegov 78-godišnji otac Milan zadržan u bolnici u Požegi.

Dobrivoje Bogojević novinarima je izjavio da dvojicu napadača nikad pre napada nije video. Ispričao je da su im došli u kuću i on ih je, kako kaže, ponudio pićem, ali su ih oni bez razloga odmah počeli da udaraju.

"Predstavili su se kao Ivica i Zoran, a jedan od njih je rekao da su došli obaviti svoj posao. Posle su nas ugurali u kupatilo i osetili smo miris vatre. Otac mi je pomogao da iziđem kroz mali prozor. Ne znam šta bi mogao biti povod tom činu", rekao je Dobrivoje Bogojević.

Napadnute Dobrivoja i Mirka Bogojevića danas su posetili požeško-slavonski župan Zdravko Ronko i predsednik Srpskoga narodnog veća Milorad Pupovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.