Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni napadači na Ivanovića

Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila dve osobe, a traga za trećom, zbog napada na direktora lista Vijesti Željka Ivanovića.

U saopštenju policije se navodi da su uhapšeni R.P. iz Nikšića i M.B. iz Foče i da su njih dvojica tokom ispitivanja priznala da su izvršila to delo. "Policijske aktivnosti i prikupljena obaveštenja ukazuju na to da je napad motivisan pisanjem Vijesti o kriminalnoj prošlosti R.P, koji ga je smatrao odgovornim za objavljivanje i sadržinu tih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tekstova", navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da se za trećim osumnjičenim traga dok će R.P. i M.B. danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Podgorici pod sumnjom da su počinili krivično delo nasilničkog ponašanja.

Direktor "Vijesti" Željko Ivanović za B 92 kaže da je s obzirom na pritisak javnosti očekivao ovakvu vest . "U svakom slučaju raduje taj prvi mali korak i ako se ispostavi zaista da su to stvarni napadači na mene, onda će to biti znak da su i otvorena vrata ka onome što je suština", rekao je on.

Ivanović kaže da je suština čitave priče razotkrivanje nalogodavaca tog zločina.

"Takođe se nadamo da je naša vlast toliko ozbiljna da ništa neće improvizovati i da će razotkriti sve aspekte zločina jer bi svaki drugi pokušaj značio nastavak agonije institucija sistema pravne države i pokušaj ponižavanja i ismevanja i žrtve, i domaće i strane javnosti", rekao je Ivanović.

Policija u saopštenju navodi da je napad na Ivanovića bio motivisan pisanjem 'Vijesti' o kriminalnoj prošlosti osumnjičenog R.P, koji ga je smatrao odgovornim za objavljivanje i sadržinu tih tekstova". Ivanović navodi da je taj motiv besmislen.

"Prvi put čujem i za R.P, i za kriminalnu grupu iz Nikšića. Čak ako bi se išlo tom logikom policijskog obrazloženja, onda bi logično bilo da su na udaru eventalno neki naši novinari koji su pisali o toj temi ili urednik, ali da se atakuje na prvog čovjeka Vijesti, zbog jedne takve manje-više banalne stvari, mislim da to nije u moći, niti u snazi, da odluči bilo koja marginalna kriminalna grupa, uključujući i tu kriminalnu grupu iz Nikšića", kazao je Ivanović.

Napad na Ivanovića dogodio se pre dve nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.