Uhapšene sudije, tužioci, novinar

Izvor: B92, 28.Maj.2013, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene sudije, tužioci, novinar

Skoplje -- Bivše sudije, tužioci, advokati, posrednici i jedan novinar uhapšeni su u Skoplju i Velesu zbog sumnje da su umešani u prikrivanje dokaza o ubistvu starca.

Uhapšeni u akciji nazvanoj "Likvidacija" osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja, potkupljivanje i objavljivanje poverljivih informacija, falsifikovanje dokumenata i ugrožavanje sudskog procesa za ubistvo starca u selu Oreše, nadomak Velesa, 2005. godine.

Za ubistvo 74-godišnjeg Laze Miloševskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su prvobitno optužena braća Georgievski, zbog sumnje da su taj zločin počinili po nalogu jednog Makedonca iz SAD, koji je sa Miloševskim želeo da raščisti stare dugove.

Optuženi su posle nekoliko presuda Osnovnog suda, kojima su proglašavani krivim, pred Apelacionim sudom oslobođeni krivice.

Kako je izjavio portparol makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski, novinar je osumnjičen da je otkrio identitet zaštićenog svedoka u novinama za koje je pisao i time ugrozio slučaj.

Optužena braća Georgievski su tokom celokupnog sudskog procesa tvrdila da je slučaj montiran.

"Oni su tvrdili da deo policijske strukture posebno u Velesu i odeljenje za rad sa zaštićenim svedocima radi protiv njih preko zaštićenog svedoka", izjavio je advokat braće Georgievski, Zvonko Davidović.

Osim za slučaj ubistva Miloševskog, uhapšena grupa sudija, advokata i tužioca se tereti i za iznuđivanje novca za oslobađajuće sudske presude, uslovne kazne i ukidanja pritvora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MAKEDONIJA: Uhapšene sudije, tužioci i novinar zbog ubistva iz 2005. godine!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Maj.2013

Uhapšeni u akciji nazvanoj "Likvidacija" osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja, potkupljivanje i objavljivanje poverljivih informacija, falsifikovanje dokumenata i ugrožavanje sudskog procesa za ubistvo

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.