Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dva Srbina osumnjičena za ratni zločin

SISAK - Hrvatska policija saopštila je da je danas uhapsila dvojicu bivših pripadnika srpske paravojske iz Gornjeg Hrastovca, u blizini Sunje, osumnjičenih da su 1991. godine u Stublju, kod Hrvatske Kostajnice, počinili ratni zločin nad civilima.

Oni su predati istražnom sudiji Županijskog suda u Sisku, prenela je agencija Hina.

Jedan četrdesetogodišnjak uhapšen je danas na području osječko- baranjske policijske uprave, gde je boravio, a 67-godišnjak u Gornjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hrastovcu.

Kako je saopštila policija, oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su 18. oktobra 1991. godine iz Stublja vatrenim oružjem ubili 56-godišnjeg hrvatskog civila, čime su počinili ratni zločin protiv civila.

Oni su uhapšeni u saradnji osječko-baranjske i sisačko-moslavačke policijske uprave.

Hina nezvanično saznaje da su ratni zločin počinili kao pripadnici 26. pešadijske brigade Vojske Republike Srpske Krajine iz Kostajnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi osumnjičeni za ratni zločin

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2009, 03:37

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu bivših pripadnika srpske paravojske iz Gornjeg Hrastovca, u blizini Sunje, osumnjičenih da su 1991. godine u Stublju, kod Hrvatske Kostajnice, počinili ratni zločin nad civilima.Oni su predati istražnom sudiji Županisjkog suda u Sisku, prenela je agencija Hina.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.