Uhapšena direktorka TV Pink BiH

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena direktorka TV Pink BiH

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) sprovode akciju hapšenja direktora medija i marketinških agencija.

Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal i finansijske malverzacije u višemilionskim iznosima.

Kako je saopštilo Tužilaštvo BiH, akcija kodnog naziva "Gibraltar" sprovodi se na 17 lokacija, a akcija je usmerena na devet osoba.

Radi se o osobama osumnjičenim za organizovani kriminal, odnosno za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sklapanje štetnih ugovora, utaje poreza, pranje novca i nezakonite transakcije u višemilionskim iznosima.

U toku je hapšenje Nevena Kulenovića, direktora marketinške agencije S.V.R.S.A, Belme i Sanjina Kulenovića, glavne i odgovorne urednice i direktorke marketinga Pink BH televizije Lajle Torlak, Darka Aleksića, direktora Mreže Plus, Ejuba Kučuka, direktora marketinške agencije Mita, i Senada Zaimovića, direktora agencije Fabrika.

U toku je i akcija hapšenja visokih zvaničnika telekom kompanija Eronet, među kojima su Stipe Prlić i Zoran Bakula.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je u ovom predmetu ostvarilo međunarodnu saradnju s policijom i pravosuđem drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, na otkrivanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih dela.

Mediji u BiH tu akciju nazivaju "bosanska afera Fimi medija". Sarajevska Slobodna Bosna navodi da je otkrivena "marketinško-mafijaška hobotnica koja je poslovala preko of-šor kompanija na Gibraltaru".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKCIJA GIBRALTAR: Uhapšeno više osoba zbog korupcije

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014

SARAJEVO - U okviru akcije kodnog naziva "Gibraltar" u BiH je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela organizovanog kriminala vezano za finansijski kriminal i korupciju...Članovi grupe su na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu...

Nastavak na Kurir...

Uhapšena direktorka TV Pink BiH

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

U velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "Gibraltar", u Bosni i Hercegovini uhapšeno je više osoba zbog finansijskog kriminala, a medju njima i Lajla Torlak, direktorka TV Pink BiH...Uhapšeni su i direktori telekom firme HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula, zatim Neven Kulenović, direktor marketinške...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.