Uhapšen osumnjičeni za napad u Bugojnu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2010, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za napad u Bugojnu

Naser Palislamović (37), osumnjičen za organizovanje terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu, u kojem je juče jedan policajac poginuo, a više osoba povređeno, uhapšen je danas popodne, rekao je portparol tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Grubešić je za agenciju Fena dodao da je istraga o ovom slučaju u toku i da lista uhapšenih i osumnjičenih još nije zaključena.

Uhapšeni Palislamović sumnjiči se da je bio jedan od saradnika Harisa Čauševića >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zvanog Oks, koji je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu postavljenu uz zgradu Policijske stanice u Bugojnu.

Eksplozivna naprava aktivirana je pored zgrade Policijske stanice Bugojno, u kojoj je poginuo 41-godišnji policajac Tarik Ljubaškić, a 26-godišnja policajka Edina Hindić teško ranjena i njeno stanje je izuzetno teško.

Čaušević je od ranije poznat organima gonjenja zbog vršenja krivičnih dela. On je pre četiri godine u jednoj bugojanskoj džamiji verbalno napao tadašnjeg člana Predsedništva BiH Sulejmana Tihića.

Kako je ranije danas saopšteno, Čaušević je uhapšen sa još trojicom saradnika, a svi privedeni pripadaju radikalnom vehabijskom pokretu. Na teritoriji opštine Bugojno sutra će, na dan sahrane stradalog policajca, biti dan žalosti.

Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić izjavio je da je juče u Travniku privedena i jedna osoba koja je elektronskom poštom policiju upozorila da grupa koja je organizovala napad u Bugojnu planira da nastavi terorističke aktivnosti u Donjem Vakufu.

Osim Čauševića i Palislamovića uhapšeni su i Nermin Avdibašić i Adnan Haračić koji se dovode u vezu s bombaškim napadom, a priveden je i Džemal Tojagić, prenose bosanski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Naser Palislamović

Izvor: Press, 29.Jun.2010

Organizator terorističkog napada na stanicu policije u Bugojnu Naser Palislamović uhapšen juče kasno po podne u Sarajevu, potvrdio portparol tužilaštva BiH Boris Grubešić. Terorista imao jaku podršku vehabija .Glavni osumnjičeni za teroristički...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.