Uhapšen muškarac koji je slao lažne dojave o bombama

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 15:43

Uhapšen muškarac koji je slao lažne dojave o bombama

Muškarac (46) osumnjičen da je proteklih dana lažno prijavljivao da su na nekoliko lokacija u Zagrebu postavljene eksplozivne naprave uhapšen je.

On se sumnjiči da je 18. aprila mobilnim telefonom nazvao policiju, tvrdeći da su u tržnom centru u Novom Zagrebu i na dva suda u tom delu grada postavljene eksplozivne naprave.

Trenutak kasnije poziv je, sumnja se, ponovio navodeći da je eksplozivna naprava postavljena i na Velesajmu, prenosi Hina.

Sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je i u petak, 28. aprila, osumnjičeni ponovo u dva navrata zvao policiju navodeći da je eksplozivna naprava postavljena u pravosudnom telu u Novom Zagrebu.

Policija je izašla na teren, ali utvrđeno je da su sve dojave lažne.

Iste večeri osumnjičeni je uhapšen i doveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon što je to istraživanje dovršeno, predat je pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.