Uhapšen hrvatski predsednički kandidat

Izvor: Studio B, 08.Jan.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen hrvatski predsednički kandidat

Ivan Vilibor Sinčić uhapšen je danas u Zagrebu dok je sa aktivistima svoje organizacije "Živi zid" pokušavao da spreči iseljavanje jednog građanina, koji je završio u bolnici.

Policija je uhapsila oko 40 aktivista "Živog zida", čiji je osnovni cilj sprečavanje nasilnih iseljenja. Oni danas, međutim, nisu uspeli da spreče iseljavanje, piše Mondo.

Hapšenje Sinčića potvrdila je i njegova devojka Vladimira Palfi.

"Pitali smo i Ivu Josipovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kolindu Grabar Kitarović da pomognu da se čovek ne izbaci na ulicu! I država mu je uzela novac za legalizaciju za objekat koji je sagradio, a sad ga izbacuju", rekla je Vladimira Palfi portalu Index.hr.

"Pozivamo sve medije da dođu i da pitaju predsednika Josipovića kako je on to ukinuo iseljenja i zašto se juče okupilo 5.000 HDZ-ovaca na velikom skupu, a svom dojučerašnjem stranačkom kolegi okreću leđa. Da li je to njihova solidarnost", navodi se u saopštenju "Živog žida" izdatom tokom iseljenja građanina Božića.

Sinčić, rođen 1990. godine, bio je najveće iznenađenje prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj i zauzeo je treće mesto sa osvojenih 16,43 odsto glasova.

U drugi krug, zakazan za 11. januar, plasirali su se aktualni predsednik Hrvatske Ivo Josipović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.